Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onderzoek en inzichten op het gebied van professionele leiderschaps- en gedragsontwikkeling.


De toekomst van duurzame ontwikkeling: blended coaching

TPPHet bedrijfsleven investeert in zijn mensen. Dat is een gegeven. Professionele ontwikkeling staat hoog op de agenda van organisaties. Volgens onderzoek van Technavio zal de markt voor soft-skilltraining tot 2020 met 10% per jaar groeien (omzet 2015: 15 miljard dollar). Ook de coachingsmarkt blijft groeien volgens de Internationale Coach Federatie (ICF). Tussen 2011 en 2015 is de markt 6% gegroeid. Volgens de 2016 ICF Global Coaching Study zijn de totale inkomsten van aan coaching gerelateerde diensten 2,4 miljard dollar wereldwijd. 

Lees meer

Succesvol coachen op afstand en toch heel nabij

Esmeralda Korteweg“De coachmethode van eCoachPro wordt door steeds meer organisaties omarmd, mede door de succesvolle resultaten die er mee behaald worden. In onze vorige blog kwam een cliënt aan het woord, deze keer een interview met een van onze Associate coaches.

Esmeralda Korteweg kreeg voor haar laatste traject van de klant een 10 (Meetinstrument de Coaching Monitor van de NOBCO) voor haar werk als e-coach! Iets waar we trots op zijn.  

Lees meer

Het verhaal van de CTO van KBC over echte gedragsverandering.

Frank Demonie KBCVorig jaar tijdens mijn jaarlijks functioneringsgesprek kreeg ik te horen dat ik enkele ontwikkelpunten had. Mij werd aangeraden hier met een professionele coach aan te gaan werken. Niet lang hierna kreeg ik vanuit HR de vraag of ik mee wilde doen aan een pilot met een innovatieve coachmethode. Had ik een keuze? ;-)  Mijn eerste reactie was dat ik zou doen wat er van mij gevraagd werd om de ontwikkelpunten die in mijn functioneringsgesprek naar boven kwamen aan te pakken.

Lees meer

400ste certificering voor het International eCoach Register

Jacqueline Doomen

Het eCoach Register groeit! Meer dan 1000 coaches, HR-experts, psychologen en onderwijsprofessionals zijn opgeleid in de eCP-methodiek en het ABC-model voor online begeleiding (e-coaching). Dat professionals hun ontwikkeling serieus nemen, blijkt uit het groeiende aantal certificeringen tot 'Certified eCoach' of 'Certified eCounselor'. De 400ste certificering is een feit en opgenomen in het International eCoach/eCounselor Register! In deze blog laten wij graag Jacqueline Doomen als 400ste geregistreerde e-coach aan het woord.

Lees meer

Uitblinkende leiders creëren met behulp van embedded coaching

Excellente leidersWerkelijk leren vindt plaats in de relevante context tijdens de dagelijkse routinematigheden. Embedded coaching sluit hier naadloos bij aan. Embedded coaching wil zeggen, het combineren van face-to-face coaching met online begeleiding (het op afstand begeleiden gebruik makend van informatie- en communicatietechnologie). Bij deze vorm van begeleiding wordt de coaching ingebed in de dagelijkse realiteit en relevante context (werkvloer) van de cliënt. Er zijn verschillende typen online coaching te onderscheiden.

Lees meer

De blended werkwijze van executive coach Anne Ribbers

Anne RibbersAnne Ribbers coacht voor 85% digitaal en combineert e-coaching met face-to-facegesprekken, video, telefoongesprekken en sms. ‘Als online coach ontwerp je samen met je cliënt het proces; vooraf, maar ook tijdens het proces kijk je op welke manier en hoe vaak je contact hebt zodat je maximale aansluiting hebt bij de dagelijkse realiteit van je cliënten. Soms wil een cliënt graag eerst face-to-face ontmoeting en het vervolgtraject online doen. Dus dan vlieg ik voor een kennismaking naar die cliënt toe.’

Lees meer

Waarom leiderschapsprogramma’s meestal mislukken

Leadership DevelopmentDoor bedrijven wordt veel geïnvesteerd in het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden zonder dat duidelijk is wat precies de voordelen en resultaten van deze programma’s zijn. Recent onderzoek van McKinsey geeft inzicht in wat er mis kan gaan in het design en de uitvoering van leiderschapsprogramma’s.

In deze blog bespreken we de belangrijkste uitdagingen uit het artikel van McKinsey en hoe onze blended coaching aanpak, ingezet kan worden om deze uitdagingen aan te pakken.

Lees meer

Google CEO Eric Schmidt: Everybody needs a coach

Youtube Eric Smidt GoogleIn dit interview vertelt Eric Schmidt, CEO van Google, dat hij zelf al jaren een coach heeft en geeft het advies aan iedereen die op topniveau wil functioneren om ook een coach in de arm te nemen.

"Every famous athlete, every famous performer has somebody who's a coach. Somebody who can watch what they're doing and say, "Is that what you really meant? Did you really do that?" They can give them perspective. The one thing people are never good at is seeing themselves as others see them. A coach really, really helps."

Lees meer

Enthousiaste reacties op Engelse editie handboek E-coaching

Routledge logoDe Engelse uitgever Routledge heeft enige tijd geleden de rechten gekocht van ons boek E-coaching. Inmiddels is de Engelse versie verschenen onder de naam ‘E-coaching: Theory and practice for a new online approach to coaching’. Inmiddels zijn er enkele zeer mooie recensies binnen gekomen van bekende namen uit het internationale coachveld o.a. van Graham Alexander, Professor Jonathan Passmore, Dr. Anthony Grant, Dr. Lise Lewis en Dr. Vikki G. Brock.

Lees meer

Nieuw onderzoek over de toekomst van HR

Toekomst van HRRecentelijk heeft Mercer een onderzoek uitgevoerd over de toekomst van HR. Tevens heeft Deloitte een rapport uitgebracht over wereldwijde HR Trends in 2016. In dit blog bespreken we de beide onderzoeken die als leidraad kunnen fungeren voor HR-professionals en de manier waarop eCoachPro methode handvatten biedt aan HR-professionals.

Mercer ziet een belangrijke taak voor HR in het verbeteren van professionele ontwikkeling. De prioriteiten op dit vlak zijn:

Lees meer

Je ziet het niet in de ogen maar in de teksten

Alexander WaringaInterview uit Het Loopbaan Magazine met Alexander Waringa, Algemeen directeur eCoachPro

Waringa: Coaching kwam op een gegeven moment op mijn pad. En ik merkte dat over de werking van coaching eigenlijk weinig bekend was; er was nauwelijks onderzoek beschikbaar. In het buitenland zag ik dat het massaal werd toegepast, maar niemand kon precies uitleggen hoe het werkte.

Lees meer

3e druk: Direct aan de slag met Het Nieuwe Coachen

boom uitgevers logoHet eerste echte handboek over online begeleiding! Dit handboek bevat naast een grondig theoretisch kader, een compleet uitgewerkt praktisch onderdeel waarin het ABC- model en de eCoachPro methodiek stap voor stap worden uitgelegd. Tevens bevat het boek een hoofdstuk dat gebaseerd is op de praktijkervaringen van ruim 30 e-coaches. Het boek eindigt met een compleet uitgewerkt voorbeeld van een e-coachingstraject. Dit is het eerste handboek dat iedere geïnteresseerde in online begeleiding werkelijk op weg zal helpen om direct aan de slag te gaan met het nieuwe coachen.

Lees meer

Vormen van e-coaching en online coaching

ecoach verschillenE-coaching staat voor electronic coachen, dat wil zeggen coachen via de electronische weg. Hier valt elke vorm van coaching onder waarbij er sprake is van het gebruik van informatie- en communicatietechniek (ICT). Een van de meest bekende en gebruikte vormen tot nu toe is coachen via de telefoon.

Lees meer

Meer artikelen...

  • 1
  • 2

Neem contact op

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Klik hier: contactformulier

 

Of neem contact op met commercieel directeur Marc Coenen voor de mogelijkheden binnen uw organisatie


Marc Coenen

Commercial Director
+31 6 15 45 73 05
coenen@ecoachpro.org

Marc Coenen eCoachPro

Onze vestigingen

eCoachPro Nederland

NEDERLAND
eCoachPro
Tivolistraat 50
5017 HR Tilburg

eCoachPro Belgie

BELGIE
eCoachPro
Vaartstraat 59 (bus 4)
1000 Brussel

eCoachPro Spanje

SPANJE
eCoachPro
Avda. Ricardo Soriano 72
Edif. Golden B.1a Planta
29601 Marbella, Málaga