Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onderzoek en inzichten op het gebied van professionele leiderschaps- en gedragsontwikkeling.


Het verhaal van de CTO van KBC over echte gedragsverandering.

Frank Demonie KBCVorig jaar tijdens mijn jaarlijks functioneringsgesprek kreeg ik te horen dat ik enkele ontwikkelpunten had. Mij werd aangeraden hier met een professionele coach aan te gaan werken. Niet lang hierna kreeg ik vanuit HR de vraag of ik mee wilde doen aan een pilot met een innovatieve coachmethode. Had ik een keuze? ;-)  Mijn eerste reactie was dat ik zou doen wat er van mij gevraagd werd om de ontwikkelpunten die in mijn functioneringsgesprek naar boven kwamen aan te pakken.

Ik ben online gaan kijken waar coaching eigenlijk om draait en leerde dat de sleutel tot succes/mislukking in coaching de motivatie is om er ook een succes/ mislukking van te maken. Tijdens mijn eerste en enige face-to-face ontmoeting met mijn coach Anne van eCoachPro ben ik er dan ook compleet open en met een positieve mind-set ingestapt. Al tijdens de eerste ontmoeting wist mijn coach al kleine verbeterpunten te geven die ik eenvoudig kon toepassen (hoe ik in een stoel zit en tegen iemand praat). In dit eerste gesprek wist ze zo meteen mijn aandacht te trekken.

Bekijk hier de video 'How e-coaching changed this CTO's life (Engels)' of lees de blog onder de video verder.  

Opstellen “SMART” doelen

Door mijn online research over coaching en mijn ontmoeting met mijn coach besloot ik voor mezelf dat ik er mijn uiterste best voor ging doen en de effectiviteit van de coaching pas zou beoordelen aan het eind van het traject.

In de eerste fase van het traject hebben mijn coach en ik 4 onderwerpen geïdentificeerd waar we aan gingen werken. Ik moet toegeven, in de eerste weken moest ik veel directe vragen beantwoorden die voor mij erg diep gingen. Sommige van deze vragen zou ik zelfs niet eens met mijn vrouw bespreken… Het was zeker niet eenvoudig, maar ik heb mezelf beloofd dat ik er helemaal voor zou gaan zonder belemmeringen.

Communicatie vond plaats in een veilige online platform: Pluform.com. The coach stelde mij vragen en ik beantwoorde deze op een tijd die voor mij uitkwam (in de avond, in het weekend). Hierdoor kon ik mijn dagelijkse werkzaamheden goed combineren met het reflecteren op de vragen en antwoorden van mijn coachtraject. 

Naar het hart van mijn ziel

Videogesprek met Anne Ribbers eCoachPro

Na 3-4 weken van diepgaande vragen en antwoorden kwam ik tot de conclusie dat ik mijn persoonlijke overtuigingen aan moest passen om werkelijk te veranderen. Het voelde als een 5-waarom oefening, maar dan een die echt tot de kern komt van waarom je de dingen doet die je doet.

Daarna zijn we meer praktisch aan de slag gegaan met mijn 4 ontwikkeldoelen. Mijn coach gaf mij stukken om te lezen, YouTube video’s… en oefeningen die ik gedurende de week uit kon voeren. We hielden ook iedere week een halfuur een Video-gesprek als onderdeel van de 'Technology Enhanced Coaching' aanpak.

Gedragsverandering in mijn dagelijkse praktijk

Door mijn inzicht in “waarom” ik dingen op een bepaalde manier deed en aan de andere kant mijn inzicht in “hoe” ik dingen kon veranderen heb ik iedere mogelijkheid op mijn werk aangegrepen om te oefenen (uiteindelijk leer je toch in de praktijk).

Ik ben ook 'publiek gegaan' met het feit dat ik een coachtraject deed: ik bracht mijn collega’s en familie op de hoogte en vroeg hen om feedback. Via deze feedback kon ik monitoren of ik inderdaad vooruitgang boekte. Als ik een gevolg hiervan werden mijn coachsessies ook betekenisvoller, omdat ik zelf ook mijn vooruitgang ervaarde.

Aan het eind van het coachtraject (ongeveer 4 maanden later) ontving ik spontaan feedback van verschillende mensen dat ze veranderingen opmerkte. Zelf merkte ik ook een significant verschil met voor de coaching. Ik kan zulke “professionele coaching” zeker aanraden aan iedereen die aan ontwikkeldoelen wil werken met werkelijk resultaat.

'No free lunch'

Een coachtraject is echter niet iets wat je te licht moet opvatten. In mijn ervaring hebben de volgende elementen bijgedragen aan het positieve resultaat:

  • Geloof in een positieve uitkomst
  • Stel jezelf compleet open – als je jezelf niet helemaal openstelt kom je niet tot de kern waardoor werkelijke verandering lastig wordt.
  • Breng mensen in je omgeving op de hoogte van je coachtraject – zoek steun en support i.p.v. je te schamen dat je coaching nodig hebt. Iedereen die weleens heeft geprobeerd af te vallen weet dat anderen op de hoogte brengen van je doel je succes ratio verhoogd met > 90%. Hetzelfde geldt bij coaching en gedragsverandering.
  • Ontwikkelen en veranderen kost tijd – als je er geen tijd instopt kan er ook geen gedragsverandering optreden. Excuses van een drukke agenda zijn uiteindelijk een kwestie van prioriteiten stellen.
  • Breng de theorie in de dagelijkse praktijk – grijp iedere mogelijkheid aan te oefenen met nieuw gedrag. De eCoachPro methode met veel contact momenten, is gericht op het werken aan ontwikkeldoelen in kleine stappen in de dagelijkse praktijk.

Ik hoop dat deze blog op een positieve manier bijdraagt aan je visie op coaching en gedragsverandering. Het heeft mij zeker geholpen “en zelfs ik ben veranderd!” Iets wat veel mensen niet voor mogelijk hielden.

Door:  Frank Demonie - Chief Technology Officer (CTO) bij KBC

Lees hier meer over Technology Enhanced Coaching en waarom het effectief is.

O
f bekijk hier de video 'How e-coaching changed this CTO's life (for good)'.

<- Terug naar Blog overzicht

 

Neem contact op

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Klik hier: contactformulier

 

Of neem contact op met commercieel directeur Marc Coenen voor de mogelijkheden binnen uw organisatie


Marc Coenen

Commercial Director
+31 6 15 45 73 05
coenen@ecoachpro.org

Marc Coenen eCoachPro

Onze vestigingen

eCoachPro Nederland

NEDERLAND
eCoachPro
Tivolistraat 50
5017 HR Tilburg

eCoachPro Belgie

BELGIE
eCoachPro
Vaartstraat 59 (bus 4)
1000 Brussel

eCoachPro Spanje

SPANJE
eCoachPro
Avda. Ricardo Soriano 72
Edif. Golden B.1a Planta
29601 Marbella, Málaga