Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onderzoek en inzichten op het gebied van professionele leiderschaps- en gedragsontwikkeling.


Het creëren van toekomstbestendige leiders bij de Nationale Politie

Door Anne Ribbers 

Sinds 2010 zijn we gespecialiseerd in coaching waarbij face-to-face gesprekken wordt gecombineerd met online coaching. Binnen onze organisatie noemen we dit blended coaching of ook wel Technology Enhanced Coaching. Naast de face-to-face gesprekken, werken we online met cliënten via video-gesprekken en tekstberichten aan een continue dialoog. De continuïteit van een dialoog maakt het mogelijk om in kleine ontwikkelstappen te werken en dichtbij onze cliënten te blijven in de dagelijkse praktijk.

Lees meer

E-learning meets e-coaching: effectieve scholingsprogramma’s voor werkelijke gedragsontwikkeling

E-learning is een manier om mensen zelfstandig en in eigen tempo nieuwe vaardigheden te laten ontwikkelen. Echter, de drop-out is vaak hoog en deelnemers hebben doorgaans moeite met het vertalen van het geleerde naar de werkvloer. Het inzetten van een e-coach die meekijkt, meedenkt en motiveert bij het toepassen van het geleerde in de praktijk, blijkt een effectieve manier om werkelijke gedragsveranderingen op de werkvloer te realiseren. 

Lees meer

Hebben jouw leiderschapsprogramma’s ook te weinig impact? 4 manieren om wel effect te krijgen

 Tegenwoordig investeren bedrijven veel geld en tijd in de ontwikkeling van leiderschap skills door dure leiderschapsprogramma’s aan te bieden aan hun (top)talenten. Meestal is niet duidelijk wat precies de resultaten van deze programma’s zijn. Uit twee grootschalige onderzoeken van McKinsey[1] onder meer dan 500 CEO’s blijkt dat slechts 7% van de onderzochte CEO’s gelooft dat hun organisatie op een effectieve manier investeert in de ontwikkeling van goede leiders. Slechts 10% geeft aan dat hun leiderschapsontwikkelingsprogramma’s een duidelijke impact hebben. 

Lees meer

Leiderschapsontwikkeling is maatwerk op de werkvloer

 Elk individu, elke leidinggevende en elk bedrijf is uniek.

Vanuit deze context startte Multinational Euroports, logistiek dienstverlener in 23 havens wereldwijd, een zoektocht naar een passend leiderschapsprogramma. In partnerschap met eCoachPro onstond een tailor made leiderschapsontwikkelingsprogramma.

Lees meer

15 schrijf strategieën voor beter resultaat met je coachee / cliënt / student

Schrijven is onmisbaar in een online of een blended (combinatie van off- en online) coachingstraject. Het is natuurlijk nodig om je uit te kunnen drukken via mail, chat of sms, maar het zorgt er ook voor dat deze manier van coachen zoveel meer oplevert dan reguliere face-to-facecoaching. Er is een hoop onderzoek gedaan dat aantoont dat schrijven over ervaringen en gedachtes ontlastend werkt en dat het het zelfinzicht van je coachee vergroot. Voor jou als coach vergt het wel extra vaardigheden.

Lees meer

Driedimensionaal lezen; zo kom je erachter wat je coachee écht bedoelt

Niet iedere goede coach is ook een goede online coach. Het gebruik van alle mogelijkheden via internet als mail en chat en het werken met een online coachingstool als Pluform vragen om andere skills. Het geschreven woord speelt daarbij een belangrijke rol. Wanneer de coach in staat is om analytisch te lezen en strategisch te schrijven heeft dat een grote meerwaarde. 

Lees meer

Ministerie van Justitie en Veiligheid is koploper op het gebied van professionele online ontwikkeling

logo ministerie

Sinds twee jaar maakt het Ministerie van Justitie en Veiligheid gebruik van e-coaching bij de professionele ontwikkeling van het personeel. Dit ministerie bestaat uit verschillende diensten, denk onder meer aan de Raad voor de Kinderbescherming en het Openbaar Ministerie. Deze diensten hebben ieder hun eigen werkterrein en hebben zodoende ook weer verspreid over heel Nederland verschillende vestigingen. Alleen al voor het verminderen van de reistijd biedt e-coaching natuurlijk een goede oplossing, maar er is veel meer. 

Lees meer

Conferentie EMCC 12 april 2018: Leiderschapsontwikkeling in een VUCA-wereld

Op donderdag 12 april was eCoachPro aanwezig bij de 24e editie van de EMCC (European Mentoring & Coaching Council) conferentie in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst spraken Anne Ribbers en Marco Tieleman over een VUCA-programma voor leidinggevenden bij een grote Nederlandse overheidsinstelling ontwikkelt door eCoachPro en Groupmapping.

Lees meer

De toekomst van duurzame ontwikkeling: blended coaching

TPPHet bedrijfsleven investeert in zijn mensen. Dat is een gegeven. Professionele ontwikkeling staat hoog op de agenda van organisaties. Volgens onderzoek van Technavio zal de markt voor soft-skilltraining tot 2020 met 10% per jaar groeien (omzet 2015: 15 miljard dollar). Ook de coachingsmarkt blijft groeien volgens de Internationale Coach Federatie (ICF). Tussen 2011 en 2015 is de markt 6% gegroeid. Volgens de 2016 ICF Global Coaching Study zijn de totale inkomsten van aan coaching gerelateerde diensten 2,4 miljard dollar wereldwijd. 

Lees meer

Neem contact op

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Klik hier: contactformulier

 

Of neem contact op met commercieel directeur Marc Coenen voor de mogelijkheden binnen uw organisatie


Marc Coenen

Commercial Director
+31 6 15 45 73 05
coenen@ecoachpro.org

Marc Coenen eCoachPro

Onze vestigingen

eCoachPro Nederland

NEDERLAND
eCoachPro
Tivolistraat 50
5017 HR Tilburg

eCoachPro Belgie

BELGIE
eCoachPro
Vaartstraat 59 (bus 4)
1000 Brussel

eCoachPro Spanje

SPANJE
eCoachPro
Avda. Ricardo Soriano 72
Edif. Golden B.1a Planta
29601 Marbella, Málaga