Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onderzoek en inzichten op het gebied van professionele leiderschaps- en gedragsontwikkeling.


De toekomst van duurzame ontwikkeling: blended coaching

TPPHet bedrijfsleven investeert in zijn mensen. Dat is een gegeven. Professionele ontwikkeling staat hoog op de agenda van organisaties. Volgens onderzoek van Technavio zal de markt voor soft-skilltraining tot 2020 met 10% per jaar groeien (omzet 2015: 15 miljard dollar). Ook de coachingsmarkt blijft groeien volgens de Internationale Coach Federatie (ICF). Tussen 2011 en 2015 is de markt 6% gegroeid. Volgens de 2016 ICF Global Coaching Study zijn de totale inkomsten van aan coaching gerelateerde diensten 2,4 miljard dollar wereldwijd. 

Tegelijkertijd merken wij dat organisaties steeds kritischer worden waar ze geld aan uitgeven en worden er vragen gesteld over de effectiviteit van dit type interventies. Onderzoek naar de ‘transfer of training’ bevestigt dat deze vragen terecht zijn gezien de lage transfer of training van leiderschapstrainingen. Een meta-analyse van Powell en Yalcin (2010) met als onderwerp effectiviteit van training voor managers (een periode van 50 jaar - 1952 tot 2001) liet geen verbetering zien in de effectiviteit van trainingen voor managers.

Dit type programma’s kunnen zeer kostbaar zijn en tijdrovend. Vaak hebben de deelnemers in dit type programma’s weinig tijd, hoge werkdruk en ervaren een struggle met de werk-privébalans (Ladyshewsky, 2014). Deze factoren kunnen de ontwikkelingservaring en de transfer van training beïnvloeden (Baldwin & Ford, 1988; Cromwell & Kolb, 2004). Omdat de ontwikkelbehoefte per individu verschilt en de ‘one size fits all’ ontwikkelingsmodellen vaak niet passen, maakt dat op internet gebaseerde coaching de potentie heeft een flexibel en agile ontwikkelingsaanpak te zijn (Hamlin, Ellinger & Beattie, 2008; Jarvis, 2004). Voorgaande studies lieten positieve resultaten zien van interventies gericht op gedrag geleverd via het internet (De Janasz & Godshalk, 2013; Ladyshewsky et.al., 2014; Ruwaard et al., 2007; Wentz, Nyden & Krevers, 2012).

De roep naar alternatieven in een digitale wereld wordt ook bevestigd in het rapport van Deloitte over Wereldwijde HR Trends 2016 waar leren is geïdentificeerd als een van de meest belangrijke trends. Een trend betekent hier een gebied dat sterke aandacht en investering behoeft. Dit onderzoek concludeert dat er een groeiend inzicht bestaat dat leren aangepast moet worden aan een wereld waar medewerkers continu ontwikkelen, gebruikmakend van innovatieve platforms die zijn aan te passen aan hun persoonlijke agenda (Josh Bersin, 2016). Rondom de onderwerpen effectiviteit, rendement en de toenemende digitalisering van ons werken, zien wij in onze dagelijkse praktijk een groeiende interesse in online interventies zoals online coaching en eLearning. De uitdaging hierbij is dat zowel het onderzoek als de praktijk nog relatief in de kinderschoenen staan voor wat betreft methoden en technieken op het gebied van online coachen. In dit artikel gaan we in op onze aanpak voor online begeleiding (blended eCoaching) in het kader van professionele groei en laten we zien hoe gedragsontwikkeling kan worden gerealiseerd in het bedrijfsleven.

Lees hier het hele artikel: Blended Online Coaching

“Bron: Tijdschrift Positieve Psychologie. Wil je meer interesseante artikelen of het hele thema-nummer lezen? Download hier het hele magazine: Tijdschrift Positieve Psychologie – Thema: Online <https://www.professioneelbegeleiden.nl/online-volledige-uitgave-13-artikelen>

Neem contact op

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Klik hier: contactformulier

 

Bel ons:

+31 13 85 07 546


E-mail:

Contactformulier 

Of neem contact op met commercieel directeur Marc Coenen voor de mogelijkheden binnen uw organisatie


Marc Coenen

Commercial Director
+31 6 15 45 73 05
coenen@ecoachpro.org

Marc Coenen eCoachPro

Onze vestigingen

eCoachPro Nederland

NEDERLAND
eCoachPro
Stationsstraat 24-01
5038 ED Tilburg

eCoachPro Belgie

BELGIE
eCoachPro
Vaartstraat 59 (bus 4)
1000 Brussel

eCoachPro Spanje

SPANJE
eCoachPro
Avda. Ricardo Soriano 72
Edif. Golden B.1a Planta
29601 Marbella, Málaga