Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onderzoek en inzichten op het gebied van professionele leiderschaps- en gedragsontwikkeling.


Toekomstbestendige leiders voor de Nationale Politie

Door Anne Ribbers 

Sinds 2010 zijn we gespecialiseerd in coaching waarbij face-to-face gesprekken wordt gecombineerd met online coaching. Binnen onze organisatie noemen we dit blended coaching of ook wel Technology Enhanced Coaching. Naast de face-to-face gesprekken, werken we online met cliënten via video-gesprekken en tekstberichten aan een continue dialoog. De continuïteit van een dialoog maakt het mogelijk om in kleine ontwikkelstappen te werken en dichtbij onze cliënten te blijven in de dagelijkse praktijk.

logo politiacademieWerkelijke gedragsveranderingen realiseren

Op deze manier realiseer je werkelijke gedagsveranderingen op de werkvloer. Gedragsverandering is hard werken voor onze cliënten, want het echt ontwikkelen van gedrag vraagt om een investering. Uiteindelijk resulteert dit dan ook in zichtbare gedragsverandering van blijvende aard. Inmiddels werken we bij eCoachPro aan vele mooie projecten voor zowel kleine als grote (internationale) opdrachtgevers.  Ook weten steeds vaker de meer maatschappelijk georiënteerde organisaties ons te vinden. Een voorbeeld waar we trots op zijn, is onze samenwerking met de Nationale Politie en in het bijzonder de Politieacademie. Bij de Politieacademie is de afdeling ‘Leiderschap’ verantwoordelijk voor het opleiden en (bij)scholen van leidinggevenden binnen de politie. Ik ben bij twee verschillende initiatieven betrokken.

image.pngTeams aansturen in een VUCA-wereld

Een voorbeeld van zo’n initiatief is een speciale training voor teamchefs. Het gaat hier om medewerkers van de politie die grote operationele teams aansturen. Inmiddels zijn we alweer gestart met de 4egroep. Deze training verzorgen we samen met onze partner Groupmapping en is gericht op het versterken van veranderings- en samenwerkingsvaardigheden in een snel veranderende wereld (VUCA). Teamchefs leren in deze training hoe ze zelf interventies kunnen inzetten binnen hun teams. Hierdoor kunnen ze als team flexibeler opereren en beter reageren op veranderingen en verwachtingen vanuit de buitenwereld. 

De training bestaat uit een reeks van vier bijeenkomsten waarbij tussen de bijeenkomsten blended coaching wordt verzorgd door onze coaches. De blended coaching is erop gericht om het geleerde uit de bijeenkomsten te vertalen naar de dagelijkse praktijk van de politiechef. In 2018 mocht ik op het congres van de European Mentoring & Coaching Council (EMCC) een presentatie houden over onze aanpak binnen dit project. De inhoud van deze presentatie is hier te vinden: Leadership development in a VUCA world.

Individueel coaching voor leidinggevenden

Tevens maakt ik sinds vorig jaar deel uit van de pool Executive Coaching van de Politieacademie. Bij deze pool kunnen leidinggevenden vanuit de hele politieorganisatie terecht voor individuele coaching. Inmiddels heb ik verschillende leidinggevenden op uiteenlopen gebieden mogen ondersteunen in hun professionele ontwikkeling. Binnen de blended trajecten werken ze aan werkelijke gedragsverbeteringen die zichtbaar worden op de werkvloer. 

Learning curve EN 2019

Dit betreft een succesvolle aanpak, omdat we vanuit eCoachPro al onze trajecten monitoren en evalueren. Bij dit proces worden ook de teamleden van een politiechef betrokken. Uit de evaluaties blijkt dat niet enkel de chef zelf vindt dat er sprake is van professionele gedragsontwikkeling. Ook de mensen aan wie zij leidinggeven bevestigen dit. Sterker nog, vrijwel elke keer blijkt weer dat de teamleden de progressie van hun chef beter beoordelen dan de chef zelf. Meestal is deze erkenning door het eigen team, aan het einde van een traject voor een politiechef de mooiste beloning. En voor mij als coach ook.

Interview met deelnemers

Door de Politieacademie zijn twee van mijn voormalige coachees geïnterviewd over hun ervaringen met onze blended aanpak. Deze twee interviews zijn als blog te vinden op de website van de Politieacademie, klik hier: E-coach Anne Ribbers.

Wil je meer weten over onze blended coaching aanpak? Stuur me dan een mail, ik vertel je er graag meer over: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Neem contact op

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Klik hier: contactformulier

 

Bel ons:

+31 13 85 07 546


E-mail:

Contactformulier 

Of neem contact op met commercieel directeur Marc Coenen voor de mogelijkheden binnen uw organisatie


Marc Coenen

Commercial Director
+31 6 15 45 73 05
coenen@ecoachpro.org

Marc Coenen eCoachPro

Onze vestigingen

eCoachPro Nederland

NEDERLAND
eCoachPro
Stationsstraat 24-01
5038 ED Tilburg

eCoachPro Belgie

BELGIE
eCoachPro
Vaartstraat 59 (bus 4)
1000 Brussel

eCoachPro Spanje

SPANJE
eCoachPro
Avda. Ricardo Soriano 72
Edif. Golden B.1a Planta
29601 Marbella, Málaga