Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onderzoek en inzichten op het gebied van professionele leiderschaps- en gedragsontwikkeling.


Leidinggeven in crisistijd: de grenzen verleggen

Flexibele, kortdurende online coaching voor leidinggevenden in crisissituaties

Medewerkers uitrusten met de juiste leiderschapsstijlen en coördinatievaardigheden. En een gezamenlijke aanpak vinden in een complex en veranderlijk werklandschap. Dat was het doel toen we begonnen met coaching bij een grote NGO, actief in ruim 130 landen in voornamelijk conflictgebieden. Deelnemers werden gematcht aan een gecertificeerde coach en kregen 4 uur blended coaching. Coaching als ruimte voor zelfbewustzijn, reflectie en ontwikkeling van vaardigheden. "Soms is het moeilijk om iets te zien dat buiten ons eigen bedrijfsperspectief valt", stelt een van de deelnemers. "Het contact met een externe coach was nuttig om mijn grenzen te verleggen.”

We boden coaching aan in een bestaande pilot. Belangrijkste doelstelling van dit leerprogramma was deelnemers te helpen reflecteren en zicht te krijgen op hun leiderschapsstijlen. Om de dynamiek ervan te begrijpen en meer vertrouwen te krijgen in het toepassen van die verschillende stijlen. En om de theoretische concepten toe te passen in praktische, concrete uitdagingen op de werkvloer. De coaching was specifiek gericht op drie leercompetenties: gedrag, vaardigheden en kennis. 

Evaluatie gecoacht worden

"Mijn coach was in staat om me positief te motiveren tijdens de coaching sessies. Hij hielp me te reflecteren op mezelf en op de gebieden waarop ik nog kon leren. De coach was een grote bron van inspiratie. Ik waardeer zijn bijdrage zeer. Het was voor mij heel belangrijk om eerlijk te kunnen spreken met iemand die je niet veroordeelt maar die je helpt reflecteren op je sterke en zwakke punten".

1Twee groepen

Het leerprogramma was verdeeld in twee verschillende groepen: niveau 1 (jonge leidinggevenden) en niveau 2 (senior leidinggevenden). Naast zelfstudiemodules bood het leerprogramma ook een workshop aan (voor beide niveaus afzonderlijk) om de doelen en doelstellingen van het programma op te frissen en te versterken. 

"Het was een goed moment voor zelfreflectie. Ik kreeg vooral de tijd om te kijken naar mijn leiderschapscommunicatiestijlen.”

"Ik vond de tijd met mijn coach in de videogesprekken erg prettig."

"De coach was altijd beschikbaar." 

Mentor/mentee

Daarnaast kregen de deelnemers - ingeschreven op niveau 2 - professionele flexibele coaching door eCoachPro. Zo leerden ze theoretische concepten toe te passen in hun praktische, concrete dagelijkse realiteit. Daarnaast werden collega's van beide niveaus aan elkaar gekoppeld. Om zo samen een relatie op te bouwen. De niveau 2-collega’s begeleidden als mentor de niveau 1-collega’s in hun dagelijkse coördinatieactiviteiten. 

Reactie van een mentee op begeleiding mentor

"Als een introvert persoon had ik het geluk een extravert persoon als mentor te treffen. De mentor was in staat me vaak uit mijn comfortzone te laten komen en gaf me meer vertrouwen." 

Blended coaching  

leadershipOm de niveau 2 leidinggevenden zo goed mogelijk te ondersteunen in hun ontwikkeling boden wij flexibele, continu en "blended by design"-coaching aan. Met een continu stroom van communicatie, reflectie en feedback ter ondersteuning. Juist in crisistijden of -situaties is flexiibliliteit in de begeleiding van groot belang. Om zo in te kunnen springen op veranderende omstandigheden en de doelstellingen van de deelnemer op duurzame wijze te bereiken. Om dit te kunnen doen, integreerden we live (via video/telefoon) coaching met online (schriftelijke) coaching. Dit alles in ons GDPR-compliant digitaal coaching platform Pluform en in meer dan 20 verschillende talen. Hierdoor ontstond een continu ontwikkelingstraject voor de deelnemers. Door het combineren van verschillende communicatiemiddelen waren er geregeld contactmomenten tussen de deelnemers en de coaches. Het zorgde voor kleine, beheersbare stappen in de richting van de doelstellingen.

Hoe profiteerde u van het proces om mentor te zijn?

"Ik kreeg de kans te reflecteren op mijn ervaringen. Niet alleen op mijn behaalde successen maar ook op de uitdagingen die er nog liggen. En om lering te trekken uit deze ervaringen. Het was daarnaast een gelegenheid om - tijdens de discussie met mijn collega - andere manieren te ontdekken om met specifieke uitdagingen om te gaan. In het bijzonder in ongewone situaties waar veiligheid een punt van zorg blijft.” 

Flexibele manier

Flexibiliteit staat bij de door ons geboden coaching voorop. Zowel de coach als de deelnemer konden de 240 minuten coaching op een flexibele manier organiseren. De deelnemers mochten samen met hun coach bepalen hoe ze de beschikbare coachtijd zouden inzetten. De deelnemer kon besluiten om de coachtijd op te splitsen in bijvoorbeeld korte sessies van 15 minuten, langere sessies of een combinatie van beide. Ook konden deelnemers kiezen uit verschillende contactmogelijkheden zoals live (beeld)bellen en/of schriftelijk online communiceren. Dit alles om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten op de behoeften, leervoorkeuren, werkzaamheden en de agenda van de deelnemer.

Hoe nuttig was de coaching voor u?

"Het hielp me om specifieke problemen te kunnen bespreken. Om vanuit een buitenstaandersperspectief zicht te krijgen op hoe ik mezelf kon verbeteren. Ik leerde nieuwe technieken om met moeilijke situaties om te gaan. Ook kreeg ik inzicht in de onderliggende thematiek; het was een goed moment voor zelfreflectie."

"Deze coaching sessies waren voor mij een kans om mijn sterke en zwakke punten te onderzoeken en te werken aan verbetering. Deze informele flexibele manier van coaching stelde me in staat mezelf uit te dagen en meer te weten te komen hoe mezelf te verbeteren.” 

Ook geïnteresseerd?

Heeft dit artikel je geïnspireerd? Herken je deze uitdagingen ook in jouw bedrijf? Ben je nieuwsgierig geworden naar wat we binnen jouw organisatie zouden kunnen betekenen op het gebied van coaching en begeleiding? Kijk dan op onze websites www.deskundigonline.nl of www.ecoachpro.nl of neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op.

Neem contact op

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Klik hier: contactformulier

 

Of neem contact op met commercieel directeur Marc Coenen voor de mogelijkheden binnen uw organisatie


Marc Coenen

Commercial Director
+31 6 15 45 73 05
coenen@ecoachpro.org

Marc Coenen eCoachPro

Onze vestigingen

eCoachPro Nederland

NEDERLAND
eCoachPro
Stationsstraat 24-01
5038 ED Tilburg

eCoachPro Belgie

BELGIE
eCoachPro
Vaartstraat 59 (bus 4)
1000 Brussel

eCoachPro Spanje

SPANJE
eCoachPro
Avda. Ricardo Soriano 72
Edif. Golden B.1a Planta
29601 Marbella, Málaga