Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onderzoek en inzichten op het gebied van professionele leiderschaps- en gedragsontwikkeling.


ISO-proof en waarom je in tijden van crisis juist gas moet geven

In maart 2020 werden er in vele landen Covid-gerelateerde lockdowns afgekondigd. In deze periode kregen we bericht van diverse opdrachtgevers dat ze de lopende Learning & Development programma’s niet konden laten doorgaan. We hoorden vergelijkbare geluiden van collega’s in de markt waar ook massaal programma’s werden stilgelegd. Hierbij werd aangegeven dat opdrachtgevers sterker op de kosten gingen letten en in deze onzekere tijden een pas op de plaats moesten zetten. Een logische reactie, want ook onze eerste reflex was om hard op de rem te gaan staan. De schrik zat er flink in.

De tekst loopt door onder de afbeelding

ISO 27001 Celebration eCoachPro

Tijdens ons interne crisisberaad kwamen wij tot de conclusie dat deze crisis ook wel eens een bevestiging van ons bestaansrecht zou kunnen zijn. Onzekerheid en angst werden daarom niet onze raadgevers. We zouden de kracht van onze organisatie juist gaan gebruiken om een stap vooruit te zetten. We besloten om verder te investeren in onze professionalisering en ook in onze mensen. Hierbij waren we eerlijk over de onzekere toekomst en boden tegelijkertijd commitment, perspectief en vertrouwen. Naar de markt toe lanceerden we een campagne om onze dienstverlening beter onder het voetlicht te brengen en gingen we onze kennis via webinars en whitepapers gratis ter beschikking stellen.

Vergroten van veerkracht

Deze aanpak zorgde voor hernieuwde energie binnen ons team, er ontstond een andere dynamiek, meer creativiteit en een hogere betrokkenheid. Dit sluit aan bij wat in de wetenschap ook wel het ‘Buffer effect’ wordt genoemd. Een effect dat optreedt op het moment dat een organisatie in moeilijke tijden juist investeert in zijn mensen. Hierdoor wordt de (psychologische) veerkracht vergroot om beter om te kunnen gaan met stressvolle situaties. In deze positieve aanpak wisten we ook een deel van onze opdrachtgevers mee te krijgen. We mochten diverse online Corona-coachdesks opzetten waar medewerkers (extra) steun kunnen krijgen tijdens deze corona-periode. Ook startten diverse opdrachtgevers hun programma’s weer op door deze samen met ons te herontwerpen in online varianten.

Blijf professionaliseren en optimaliseren

logo iso 27001Naast de doorontwikkeling van ons online coaching platform Pluform, zijn we tevens versneld doorgegaan met het ISO 27001 certificeringproces. Dit proces was reeds in 2019 opgestart en had als doel om onze interne processen te verbeteren en de veiligheid van klantinformatie te vergroten. Zeker in een tijd waarin er steeds meer online en remote gewerkt wordt, is het een uitdaging om de vertrouwelijkheid van informatie maximaal te waarborgen. Het ISO- certificaat is dan ook niet eenvoudig te verkrijgen, als organisatie dien je te voldoen aan maar liefst 166 normeringen. Dankzij een geweldige teaminspanning delen wij graag het goede nieuws dat we inmiddels succesvol door de audit zijn gekomen! Hierdoor zijn we nu één van de weinige (internationale) L&D-organisaties met een ISO-27001 certificering.

Vier en deel je succes

Het met een andere mindset kijken naar de huidige crisissituatie en het doorgaan met investeren, heeft ons veel gebracht. We hebben zelfs nieuwe mensen kunnen aannemen. Oude klanten zijn teruggekomen en we hebben prachtige nieuwe klanten mogen verwelkomen. Dit alles heeft zich vertaald in een ijzersterke omzetstijging waar we trots op zijn. Maar het grootste succes zit toch wel in de vergrote betrokkenheid en verbeterde prestaties van al onze mensen. Waarbij het samen (blijven) vieren van successen een belangrijke factor blijft. Desnoods online, bijvoorbeeld als je een ISO-certificering hebt binnen weten te halen.

Wil je meer weten over hoe jij het ‘Buffer effect’ voor jouw organisatie kan laten werken, hoe wij jouw mensen (extra) kunnen ondersteunen in deze crisistijd of hoe je van bestaande L&D-programma’s online versies kunt maken? Neem dan contact op met Marc Coenen voor een vrijblijvend gesprek.

Neem contact op

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Klik hier: contactformulier

 

Bel ons:

+31 13 85 07 546


E-mail:

Contactformulier 

Of neem contact op met commercieel directeur Marc Coenen voor de mogelijkheden binnen uw organisatie


Marc Coenen

Commercial Director
+31 6 15 45 73 05
coenen@ecoachpro.org

Marc Coenen eCoachPro

Onze vestigingen

eCoachPro Nederland

NEDERLAND
eCoachPro
Stationsstraat 24-01
5038 ED Tilburg

eCoachPro Belgie

BELGIE
eCoachPro
Vaartstraat 59 (bus 4)
1000 Brussel

eCoachPro Spanje

SPANJE
eCoachPro
Avda. Ricardo Soriano 72
Edif. Golden B.1a Planta
29601 Marbella, Málaga