Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onderzoek en inzichten op het gebied van professionele leiderschaps- en gedragsontwikkeling.


Nieuw onderzoek over de toekomst van HR

Toekomst van HRRecentelijk heeft Mercer een onderzoek uitgevoerd over de toekomst van HR. Tevens heeft Deloitte een rapport uitgebracht over wereldwijde HR Trends in 2016. In dit blog bespreken we de beide onderzoeken die als leidraad kunnen fungeren voor HR-professionals en de manier waarop eCoachPro methode handvatten biedt aan HR-professionals.

Mercer ziet een belangrijke taak voor HR in het verbeteren van professionele ontwikkeling. De prioriteiten op dit vlak zijn:

Het ontwikkelen van vaardigheden

Om een diverse talentenpool te ontwikkelen promoten organisaties talent binnen het bedrijf. Dit betekent een sterke focus op het ontwikkelen van medewerkers. Jammer genoeg schieten huidige systemen te kort. Maar 25 % van de medewerkers wereldwijd vindt dat hun organisatie genoeg doet om hun vaardigheden up-to-date te houden, bijna een derde geeft aan dat hun werkgever weinig tot niets doet in deze situatie. Werknemers verwachten een nieuwe strategie die meer loopbaanbegeleiding biedt, gecombineerd met vernieuwde flexibiliteit in het vormgeven van hun werk en professionele ontwikkeling.

Management coaching vaardigheden

De vaardigheid om te coachen is een van de Top 3 meeste gevraagde vaardigheden voor managers in de komende 12 maanden. Medewerkers hechten er veel waarde aan dat zij gewaardeerd en vertrouwd worden en dat zij de mogelijkheid hebben echt iets te kunnen betekenen voor de organisatie. Dit legt een sterke focus op de coaching vaardigheden van de manager. De meeste medewerkers geven echter aan dat hun manager niet vaardig genoeg is in het coachen en ondersteunen van personeel. Het is dan ook geen verrassing dat coaching vaardigheid tot een van de top 3 meest gevraagde management vaardigheden behoort.

Inspirerend leiderschap en medewerkers ontwikkeling

Medewerkers en werkgevers zijn het grotendeels eens over welke vaardigheden het meest gevraagd zullen zijn de komende 12 maanden. Inspirerend leiderschap en professionele ontwikkeling staan boven aan de lijst. Het eigen maken van dit soort dynamische vaardigheden vergt meer dan alleen theoretische kennis; het vereist veel toepassen en oefenen in de praktijk.

Concluderend, organisaties hebben de focus in de juiste richting, er moet echter nog veel gebeuren, voornamelijk in het ondersteunen van zowel managers als medewerkers in hun professionele ontwikkeling.

Dit wordt bevestigd in het rapport van Deloitte over Wereldwijde HR Trends 2016 waar leren is geïdentificeerd als een van de 10 meest belangrijke trends. Dit onderzoek concludeert dat er een toename van inzicht heeft plaats gevonden bij leidinggevenden en HR-professionals dat leren moet worden aangepast aan een wereld waar medewerkers continuee ontwikkeling, via innovatieve platforms, die is aan te passen aan hun persoonlijke agenda verwachten (Josh Bersin et al. 2016).

Dit komt overeen met de eCoachPro methodiek waar ingebedde en innovatieve ontwikkeling centraal staat. Met onze academisch onderbouwde methodiek voor online coaching zijn we in staat het beste te combineren vanuit technologie en coaching. Wat resulteert in een persoonlijk en intensief coaching traject. De natuurlijke manier waarop mensen leren en ontwikkelen wordt gefaciliteerd, wat tot snellere en betere gedragsverandering leidt, wat veel van de uitdagingen uit het rapport van Mercer aanpakt. Stuur ons een bericht wanneer jij opzoekt bent naar een innovatieve manier om deze uitdagingen aan te pakken.

Bronnen:
1 Mercer’s 2016 Global Talent Trends study http://www.mercer.com/our-thinking/global-talent-hr-trends-infographic.html
2 Global Human Capital Trends 2016 - The new organization: Different by design (Bersin, J., Geller, J., Wakefield, N., Walsh, B.). (2016). Deloitte University Press.

<- Terug naar Blog overzicht

Neem contact op

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Klik hier: contactformulier

 

Of neem contact op met commercieel directeur Marc Coenen voor de mogelijkheden binnen uw organisatie


Marc Coenen

Commercial Director
+31 6 15 45 73 05
coenen@ecoachpro.org

Marc Coenen eCoachPro

Onze vestigingen

eCoachPro Nederland

NEDERLAND
eCoachPro
Stationsstraat 24-01
5038 ED Tilburg

eCoachPro Belgie

BELGIE
eCoachPro
Vaartstraat 59 (bus 4)
1000 Brussel

eCoachPro Spanje

SPANJE
eCoachPro
Avda. Ricardo Soriano 72
Edif. Golden B.1a Planta
29601 Marbella, Málaga