Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onderzoek en inzichten op het gebied van professionele leiderschaps- en gedragsontwikkeling.


Uitblinkende leiders creëren met behulp van embedded coaching

Excellente leidersWerkelijk leren vindt plaats in de relevante context tijdens de dagelijkse routinematigheden. Embedded coaching sluit hier naadloos bij aan. Embedded coaching wil zeggen, het combineren van face-to-face coaching met online begeleiding (het op afstand begeleiden gebruik makend van informatie- en communicatietechnologie). Bij deze vorm van begeleiding wordt de coaching ingebed in de dagelijkse realiteit en relevante context (werkvloer) van de cliënt. Er zijn verschillende typen online coaching te onderscheiden.

Deze type coaching verschillen op een aantal vlakken van elkaar en van face-to-face coaching (f2f-coaching). Video coaching komt het meest overeen met f2f-coaching. De communicatie blijft gelijktijdig plaatsvinden en de uitingsvorm verbaal.

Tijd- en plaats onafhankelijk 

Mail coaching, oftewel coaching via geschreven berichten, verschilt het meest van f2f-coaching. De gesproken taal wordt ingeruild voor geschreven taal. In deze transitie van gesproken naar geschreven taal schuilt een rijkdom aan werkzame ingrediënten ter bevordering van leren. De coaching vindt niet meer gelijktijdig plaats. Dat maakt het coaching proces tijd- en plaats onafhankelijk. Daarnaast ontleent deze vorm van communicatie zich voor frequent contact tussen coach en cliënt. Het frequente contact faciliteert ook een aantal basisbeginselen in leren. We leren door het nemen van kleine behapbare stapen, waarbij de kans op succeservaringen groter wordt en de positieve bekrachtiging toeneemt. Een ander gevolg is sociale anonimiteit. In de dialoog zien en horen de coach en cliënt elkaar niet. De druk van sociaal wenselijk gedrag valt weg hierdoor wordt het makkelijk zich open te stellen.

Wie schrijft maakt echte meters

Verder is schrijven op zichzelf een waardevol gevolg. Schrijven wordt geassocieerd met verbeteringen van inzicht, zelfreflectie, optimisme, gevoel van controle, en van een gevoel van eigenwaarde. Uit diverse onderzoeken is inmiddels gebleken dat schrijven over gebeurtenissen bijdraagt aan de cognitieve en emotionele verwerking van deze gebeurtenissen. Het bewaren van teksten biedt de mogelijkheid om een coaching traject fysiek vast te leggen en als daar behoefte aan is op een later tijdstip na te lezen.

Niet enkel voor de executives 

Leiderschapscoaching wordt al geruime tijd ingezet als ontwikkelingsintrument voor senior leidinggevenden. Met behulp van embedded coaching kunnen midden-, lijn-, afdelings- en teammanagers nu ook effectief worden begeleid en dat ook nog eens tegen lagere kosten. Een mooie aanvulling, omdat het juist deze leidinggevenden zijn die de werkelijke aansturingen op de werkvloer voor hun rekening nemen. 

Meer weten, lees hier over de e-trajecten die wij aanbieden plus de ervaringen van onze clienten: Individuele (executive) coaching

Of bekijk deze korte video van een van de executives die wij via e-coaching hebben begeleid: 'How e-coaching changed this CTO's life (for good)'.

<- Terug naar Blog overzicht

Neem contact op

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Klik hier: contactformulier

 

Of neem contact op met commercieel directeur Marc Coenen voor de mogelijkheden binnen uw organisatie


Marc Coenen

Commercial Director
+31 6 15 45 73 05
coenen@ecoachpro.org

Marc Coenen eCoachPro

Onze vestigingen

eCoachPro Nederland

NEDERLAND
eCoachPro
Stationsstraat 24-01
5038 ED Tilburg

eCoachPro Belgie

BELGIE
eCoachPro
Vaartstraat 59 (bus 4)
1000 Brussel

eCoachPro Spanje

SPANJE
eCoachPro
Avda. Ricardo Soriano 72
Edif. Golden B.1a Planta
29601 Marbella, Málaga