Blog

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onderzoek en inzichten op het gebied van professionele leiderschaps- en gedragsontwikkeling.


400ste certificering voor het International eCoach Register

Jacqueline Doomen

Het eCoach Register groeit! Meer dan 1000 coaches, HR-experts, psychologen en onderwijsprofessionals zijn opgeleid in de eCP-methodiek en het ABC-model voor online begeleiding (e-coaching). Dat professionals hun ontwikkeling serieus nemen, blijkt uit het groeiende aantal certificeringen tot 'Certified eCoach' of 'Certified eCounselor'. De 400ste certificering is een feit en opgenomen in het International eCoach/eCounselor Register! In deze blog laten wij graag Jacqueline Doomen als 400ste geregistreerde e-coach aan het woord.

Jacqueline Doomen werkt als loopbaanpsycholoog in haar eigen praktijk ZilverWerk. Zij begeleidt mensen in het aanbrengen van veranderingen in hun werk of in een baanverandering. In deze blog lees je haar ervaring met de "Online Masterclass E-coaching" en haar keuze zich te laten opnemen in het Register.

Waarom heb je de opleiding "Online Masterclass E-coaching" gevolgd?

Als loopbaanpsycholoog help ik mensen verandering aan te brengen in hoe ze hun werk doen, of om van werk te veranderen. Ik voerde veel face-to-face gesprekken met mijn cliënten. De afgelopen maanden vulde ik dit steeds vaker aan met contact via mail of telefoon. Hierdoor bleven cliënten meer betrokken bij hun eigen doelen en waren ze actiever bezig met het aanbrengen van kleine veranderingen. Ik hoorde en las steeds vaker het woord 'e-coaching'. Toen hoorde ik via via een enthousiast verhaal van een andere psychologe over de 'Masterclass e-coaching voor Professioneel begeleiders' van eCoachPro. Zij gebruikte woorden die mij erg aanspraken: 'taalstrategieën', 'wetenschappelijk onderbouwd', 'gericht op acties van je cliënt'. Daar wilde ik heel graag meer over weten!

Hoe heb je de opleiding ervaren?

Ik heb de online versie van deze Masterclass (inclusief trainer) gevolgd en vond deze waardevol, prettig en congruent. De Masterclass bestaat afwisselend uit theorie, oefenen, feedback geven en ontvangen. Leren door te doen, te reflecteren en waar nodig bij te sturen. Precies zoals we onze cliënten begeleiden met e-coaching. Voor aanvang van de Masterclass vroeg ik me af of ik 'online' wel evenveel kon leren als 'fysiek met elkaar in een ruimte'. Want dat kan toch niet, goed met elkaar leren vanachter je pc?! Hier was ik nieuwsgierig naar. Ik weet nu dat dit prima kan. Het leereffect is tenminste net zo groot als 'traditioneel' leren. Online leren is in sommige opzichten anders. Ik moest vooral wennen aan de techniek (het werken met ZOOM). En het rustig op elkaar wachten met praten, het afstemmen van 'Wie begint er, wie is aan de beurt?' Soms bleef het stil, soms begon iedereen tegelijkertijd. Maar goed, dat gebeurt soms ook wanneer je met elkaar in een zaal zit :-)

Jacqueline Doomen e coach

Waarom heb je gekozen voor de certificering tot 'Certified eCoach'?

Certificering betekent voor mij verdere professionalisering. Voor de certificering moet je een flink aantal reflectievragen beantwoorden. Hierdoor werd voor mij helderder wat ik geleerd had en hoe ik dat kon inzetten in mijn werk. Ook zag ik welke ontwikkeling ik de komende maanden nog wil doormaken als e-coach. Die ontwikkeling vind ik belangrijk, omdat ik e-coaching vakkundig in wil zetten. Certificering betekent voor mij ook marketing. Als zzp-er kan ik het keurmerk 'Certified eCoach' inzetten om aan te duiden dat ik een professionele e-coach ben.

Hoe ziet jouw toekomst als 'Certified eCoach' eruit?

E-coaching is een standaard onderdeel geworden van de manier waarop ik mensen begeleid bij het vormgeven van hun werk en loopbaan. Het helpt mij mensen hun doelen te realiseren. En ik ben aan het kijken hoe ik me verder kan professionaliseren als e-coach. Een volgende Masterclass en certificering op het volgende niveau zit in mijn persoonlijke ontwikkelplan :-)

Interview met Jacqueline Doomen - loopbaanpsycholoog bij ZilverWerk

Klik hier voor meer informatie over het International eCoach Register
Klik hier voor meer informatie over onze scholingsmogelijkheden

<- Terug naar Blog overzicht

Neem contact op

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Klik hier: contactformulier

 

Bel ons:

+31 13 85 07 546


E-mail:

Contactformulier 

Of neem contact op met commercieel directeur Marc Coenen voor de mogelijkheden binnen uw organisatie


Marc Coenen

Commercial Director
+31 6 15 45 73 05
coenen@ecoachpro.org

Marc Coenen eCoachPro

Onze vestigingen

eCoachPro Nederland

NEDERLAND
eCoachPro
Stationsstraat 24-01
5038 ED Tilburg

eCoachPro Belgie

BELGIE
eCoachPro
Vaartstraat 59 (bus 4)
1000 Brussel

eCoachPro Spanje

SPANJE
eCoachPro
Avda. Ricardo Soriano 72
Edif. Golden B.1a Planta
29601 Marbella, Málaga